Fotoplan2024-03-26T09:30:46+00:00

Het belang van een fotoplan

HOE FOTOGRAFIE JE GEHELE COMMUNICATIE KAN VERSTERKEN

Sure Connection

Fotografie is vaak het ondergeschoven kindje van de huisstijl. En dat terwijl je binnen 0.3 seconden de plank helemaal mis kan slaan,
of juist je gehele bedrijfscommunicatie naar een hoger niveau kunt tillen. De keuze voor fotografie is snel gemaakt, want alleen teksten lezen is er voor veel mensen niet meer bij. Dus laten we jouw communicatie ondersteunen met fotografie en beelden. Maar hoe kies je nu de juiste beelden? Dat is nog niet zo makkelijk. Met je keuze is het vooraf belangrijk te weten wat je doelstelling is, je verhaal en wie je doelgroep is (héél belangrijk!). Daarop gebaseerd gaan we een selectie van divers beeldmateriaal verzamelen dat samen jouw bedrijfsverhaal vertelt.

 

Het is makkelijk om je per onderwerp te laten verleiden om voor een bepaalde foto te kiezen. Maar als je dat doet, dan ziet jouw superklant er geen duidelijke lijn is. Wat wil je nu precies zeggen? In een tekst spring je ook niet tussen ‘je’ en ‘u’ en van gewaagd naar behouden. Daar heb je ook één lijn in met een duidelijk doel.
Dus denk ook eens aan een fotoplan, stap voor stap, waardoor je bewust kiest voor passend beeld, dat jouw bedrijfscommunicatie versterkt en je verhaal duidelijk vertelt. Tenslotte is het ook heel belangrijk om te denken aan fuctionaliteit, compositie en esthetiek. Een professional heeft daar een getraind oog voor, dus maak daar lekker gebruik van!

Je foto’s zijn een zeer belangrijk onderdeel van je huisstijl. De kleur, het licht, de onderwerpen en beeldspraak: ze voegen zoveel kracht toe aan je boodschap. Je kunt namelijk ook heel snel de gehele plank misslaan…. Of je ze nu op maat laat schieten, aankoopt of gratis gebruikt; vergeet niet je fotoplan de aandacht te geven die het verdient!

Briefing

Inventarisatie – wat heb je al?

2 a 3 Moodboards

Jouw keuze voor 1 moodboard/stijl

Pad 1: Eigen fotograaf briefen en begeleiden

Pad 2: Stockfotografie researchen en aankopen

Plaatsen van fotografie in diverse uitingen

Ben je er klaar voor?

LAAT ONS JE HELPEN MET PROFESSIONELE ZICHTBAARHEID WAAR JE TROTS OP BENT!

Ga naar de bovenkant