Vertaling2024-03-26T09:33:33+00:00

Het belang van een goede vertaling

Sure Connection

Ook al staan wij Nederlanders bekend om het goede niveau van ons Engels, een professionele vertaling van een zakelijke tekst is toch echt even iets anders dan gezellig op een feestje met de nieuwe vriend van je buurvrouw kunnen kletsen.

Veel mensen realiseren het zich snel als ze zakelijk Engels proberen te spreken tijdens een internationale vergadering of presentatie; opeens begin je te hakkelen en kom je spontaan niet meer op de simpelste woorden.

Waarom dat dan in je teksten ook doen? Google Translate is echt de oplossing niet. Vertalers zoeken ook vaak genoeg woorden op, maar dat is meer om het meest passende woord te kiezen (voor ‘gezellig’, bijvoorbeeld), of om in de ’thesaurus’  te kijken voor afwisseling.

Ga je voor een professionele uitstraling? Ga dan ook voor een professionele vertaling. Een native vertaler heeft gevoel voor de taal, kent de juiste woorden en gebruiken, en vertaalt niet alleen letterlijk de woorden die zijn geschreven, maar ook het gevoel dat ze moeten overbrengen.

Ik ben zo’n native vertaler. Ik ben geboren in Amerika met een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader. Dus ik heb Nederlands en Engels tegelijkertijd geleerd. Omdat ik ontzettend hou van lezen en schrijven, ben ik altijd veel met beide talen bezig geweest. Ook nu woon ik alweer ruim 10 jaar samen met een Amerikaan. Ze blijven leuk! De Engelse taal is dus een dagelijks iets voor mij. Ik vertaal jouw tekst met gevoel!

“Nora levert kwalitatief vertaalwerk omdat ze zich inleeft in het onderwerp en het is prettig samenwerken!”

the Simulation Crew

Bekijken origineel

Aantal woorden bepalen

Deadline bepalen

Tarief afspreken

Input van klant over bijvoorbeeld termen

Vertalen

Samen afronden

Aanleveren

Goedkeuring en eventuele aanpassingen

Het tarief is, afhankelijk van de hoeveelheid, deadline en moeilijkheidsgraad, meestal tussen de 6 en 10 cent per woord

Blogs over vertaling

Sure Connection
Ben je er klaar voor?

LAAT ONS JE HELPEN MET PROFESSIONELE ZICHTBAARHEID WAAR JE TROTS OP BENT!

Ga naar de bovenkant