Hoe breng jij jouw verhaal het beste over?

Geschreven door: Nora Schultz/Sure Connection   •   2 oktober 2017

Een boodschap is het sterkst met woorden én beelden. Het kan moeilijk zijn om alles wat je wilt zeggen in een afbeelding weer te geven. Kijk maar naar verkeersborden, daar staat ook vaak nog uitleg bij. Maar een lap tekst is vaak ook niet prettig of zelfs niet nodig. Daarom is een combinatie van woord en beeld vaak de beste manier om een boodschap over te brengen.

Ben jij goed in woord of beeld?

Binnen Shore Connection is Lisa het beste met beeld. Een echte vormgever! Ze heeft zelfs synesthesie, zodat ze bijna alles in kleuren ervaart. Zo heeft ze ook de naam van haar zoon gekozen, omdat die naam overeenkomt met de kleuren die ze voelde toen ze zwanger was. Heel bijzonder.

Zelf heb ik dat helemáál niet. Ik kan me er ook niks bij voorstellen. Stop mijn neus maar in een boek, dan ben ik blij. Taal, woorden, hoe je zo min mogelijk woorden kunt gebruiken om een boodschap over te brengen; dat vind ik interessant. Taal is zoiets bijzonders en iedereen praat en schrijft anders. Er zijn zo veel talen op de wereld! Hoe communiceren mensen met elkaar? En waarom praten sommige mensen zo veel?! Dat vind ik nou interessant.

Een vriendin en werkcollega van ons kan allebei. Ze kan heel goed schrijven, en doet dat dan ook veel voor blogs, social media en artikelen, maar ze kan ook schitterende foto’s maken. Toen ze me daarover vertelde bedacht ik me hoe bijzonder dat is en hoe weinig mensen ik ken die goed zijn met woord én beeld.

Waar ben jij beter in?

Waar ben jij als ondernemer beter in? En wat doe je als je aanvulling zoekt op het andere gebied? We zien heel vaak bijvoorbeeld websites van een creatief persoon met hele lange lappen warrige tekst met veel hoofdletters, uitroeptekens en onderstreepte tekst. Laat mij mijn hakbijl daar maar inzetten!

Er zijn ook websites die eigenlijk alleen maar tekst bevatten, maar er totaal niet aantrekkelijk uitzien voor het oog. Dus saai aandoen, en daarmee ook een verkeerde boodschap overbrengt. Laat Lisa daar maar op los! Je ziet op bepaalde websites en blogs ook vaak dezelfde afbeeldingen terugkomen. Het kan moeilijk zijn om geschikt beeld te vinden, vooral als je alleen gratis Google afbeeldingen tot je beschikking hebt.

Uit onze portfolio

Samen sterker

Bij Sure Connection bundelen wij onze krachten: woord én beeld. Daar hebben we een jaar geleden onze hele positionering op gebaseerd en we weten dat daar onze kracht ligt. Zijn Lisa’s hersenaandoening en mijn jaren met mijn neus in boeken toch nog ergens goed voor geweest!

Ben je benieuwd of en hoe wij je kunnen helpen om je verhaal te vertellen in woord en beeld? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Of het nou gaat om je website, blog, logo, flyer, persbericht of brief, wij staan voor je klaar en helpen je graag!