Goede samenwerkingen voor een breder aanbod

Geschreven door: Nora Schultz/Sure Connection   •   16 augustus 2017

Een heel leuk vriendinnetje van mij (ik zeg nooit ‘vriendinnetje’, maar dit is wel echt een vriendinnetje) is eindelijk freelancer. Hoera! Ik zit daar al jaren op te wachten. Ze is social media expert, iets dat wij zelf echt niet zijn, en is gewoon heel leuk. Ze communiceert goed, komt haar afspraken na, weet waar ze het over heeft, en ze is ook nog eens leuk en gezellig. Alles wat wij zoeken in iemand waar we nauw mee willen samenwerken.

Sinds een paar maanden is ze (Lisa Peters van Bakkie Content) dus freelancer en we schuiven lekker veel werk haar kant op. Bezig houden, die meid! De samenwerking verloopt heerlijk en hopelijk wordt die van lange duur.

Omdat wij onze klanten een compleet pakket willen aanbieden, indien zij daar behoefte aan hebben, is samenwerking met anderen voor ons van groot belang. Wij willen dat onze klanten bij ons terecht kunnen met al hun vragen op marketing en communicatiegebied. Een paar dingen kunnen wij echt niet zelf, voornamelijk programmeren en social media. Dit zijn echt op zichzelf staande vakgebieden. Dat leren we er niet even bij!

Gelukkig hebben we nu ook een hele toffe programmeur gevonden. Het was even zoeken maar deze fijne man kwamen we tegen bij een samenwerking voor een gemeenschappelijke klant. Wij ontwierpen de website gedeeltelijk en hij voerde het uit als hun vaste programmeur. Achteraf vroegen wij hem of hij met ons zou willen werken aan diverse WordPress websites die wij maken. Er zijn een aantal dingen die wij zelf echt niet kunnen, hoe prettig we WordPress ook vinden. Gelukkig wilde hij wel met ons samenwerken en ook dat verloopt zeer prettig.

Ook de programmeur sluit goed aan bij onze waarden, namelijk goed en vlot werk leveren en duidelijk communiceren. Het communiceren met klanten is ook altijd even uitvogelen, omdat de ene bij alles betrokken wil zijn en de ander gerust zaken aan ons overlaat. Maar die zoektocht en verbondenheid met klanten vinden we ook wel erg leuk! En omdat wij toch vooral van de langere termijn zijn, vinden we het fijn om contact te houden. Vaak vinden we het oprecht jammer als een goed en fijn project ten einde is.

Het blijft spannend, derden naar voren schuiven of betrekken bij een project. Wij voelen ons toch enigszins verantwoordelijk voor de ander zijn werk. Is onze klant niet tevreden, kijken ze ons er dan op aan? We besteden veel zorg aan onze samenwerkingen en moeten ons natuurlijk allemaal bewust zijn van onze eigen verantwoordelijkheid.

Zo heeft een heel fijn iemand, waar we al een paar jaar contact mee hebben, vorige week twee mooie projecten onze kant op gestuurd. Alhoewel we al jaren proberen samen te werken, liggen onze vakgebieden op het moment toch nog te ver uit elkaar. Maar wie weet gaat dat nog veranderen.

Kortom, een tip aan andere ondernemers: hebben jouw klanten wel ergens behoefte aan, maar kun je die vraag zelf niet vervullen? Zoek dan zeker betrouwbare collega ondernemers die je kunt inzetten zodat je klant alles onder 1 dak kan vinden, iets dat ze vaak waarderen. En zorg ervoor dat die collega’s die je inzet aansluiten bij jouw werkwijze en waarden. Is dat niet zo? Grijp dan direct in. Een les die wij zelf hadden moeten volgen. Het scheelt je een hoop stress om met de juiste mensen samen te werken! En het draagt zeker bij aan een succesvol eindresultaat.

Succes! En zoek je nog iemand? Laat het ons gerust weten! Wie weet hebben wij iemand in ons netwerk.