Hoe blijf je beschikbaar en relevant in deze tijden?

Geschreven door: Nora Schultz/Sure Connection   •   17 maart 2020

Gelukkig maar voor ons vindt het overgrote deel van ons werk online plaats. Wij werken al vanuit huis en skypen, mailen en bellen veel. Dus aan onze werkwijze verandert niet veel.

Voor sommige ondernemers is dat wel anders. Die zijn afhankelijk van fysieke aanwezigheid, geven trainingen, hebben een winkel of een horeca gelegenheid. Dan ben je nu wel redelijk de pineut.

Wat mooi is om te zien is dat veel ondernemers na een rondje paniek, toch gaan nadenken over hoe ze door kunnen. Trainingen worden via Skype gegeven, er worden online concerten georganiseerd, afspraken gebeuren online, personeel werkt gewoon door vanuit huis. We passen ons aan.

Ik vind de veerkracht van ondernemers echt bijzonder. We willen gewoon niet opgeven, komen met nieuwe ideeen en oplossingen, zetten de schouders eronder.

Ook willen we elkaar helpen. Die kleine ondernemers die nu de pineut zijn, wat kunnen we voor hen doen?

Nu meer dan ook blijkt hoe belangrijk je online aanwezigheid is. Je website, je LinkedIn om contact te houden met andere ondernemers, social media om contact te houden met je klanten.

Winkeleigenaren die al een webshop hebben zijn blij. Winkeleigenaren die er al jaren over nadenken niet zo; hadden ze dit nou maar eerder gedaan!

We moeten nog even geduld hebben. Schouders eronder met z’n alles en laat ons weten als je hulp nodig hebt. Hopelijk kunnen wij iets voor je doen of je koppelen aan iemand uit ons netwerk. Laat het ons weten! Voor de ondernemer die het moeilijk heeft hebben we hulp, steun, advies en korting.